Čo na začiatok

8. apríla 2021, rhneopositive, Etika

V krátkosti: Sme krajina prameňov vody, je to  dané kopcovitým terénom, kedy kopec funguje ako nádrž vody,… predstavivosť špongia, kedy h20 sa najľahšou cestou skrze šutre a hliunu dostáva do najnižšieho možného bodu, odfkiaľ je vytesňované nejakou tou kombináciou podložia a gravitácie…. atď… bla bla bla… kecy ,nuda chrapeme a na konci nechapeme.

Takže máme veľa vody, treba vybrať fondy z EU na rôzne technologické spracovávanie čo najväčšieho množstva vody.

Dôležitá je starostlivosť o povodie, žiaden bordel v dosahu 150 metrov od vody, nefajčiarska cyklozóna.

Popri každej rieke cyklochodník, a každý občan by mal nevynútiteľnú morálnu povinnosť odstrániť to, čo nemá čo na pobreží hľadať.

Rieka popod mosty  bude nadkrytá tak, aby žiaden odpad, nemohol z mosta stiecť do rieky

Pri riekach treba vytvárať nábrežia a oddychové zóny, v ktorých by ľudia mohli opekať, a na toto by boli tie zóny izolované tak, aby nemohol nikto rieke ublížiť nehodou. Teda dá sa to bez zásahu.

Kúpanie v riekach je povolené na miestach na to vhodných, miesta nevhodné sa musia označiť (veľké vlny, kamene,… atď). Človek nebude v kúpaní v rieke však na takýchto miestach nikým pokutovaný, ale sám si za všetko môže, a pokiaľ nebude na to poistený, jeho problém. Na povolených miestach na kúpanie je človek poistený automaticky, nakoľko ide o bezpečné kúpanie.

Parkoviská pri kúpacích zónach sú bezpečné a strážené 24 hodín denne za 10€ na hodinu. Parkovanie bicyklov je zdarma. Strážnik parkoviska bude platený zo štátnej kasy, rovnako ako všetci jednotlivci zaangažovaní na spravovaní riečneho, a vodného hospodárstva.

Rieka a vodstvo je naším bohatstvom a mali by sme ho začať využívať.

Zákaz vyhadzovania či nevšímavosti odpadu pri rieke.

Vedomí narušenie symbiózy človeka a prírody vodstva sa trestá povinnými prácami v kanalizáciach pri čistení ucpatých trubiek.

 

 

 Každá rieka by cez naše územie prešlá maximálne čistá a to by bol naša práca, za EU fondy za  spracovávanie vody. Ja to vidím tak na 300 000 000€ A prácu asi pre  podľa mňa aj 300 000ľudí.

Až budem mať energiu doplním ďaľšie.