Založ si blog

Minister školstva, alebo minister školníkov?

Pán minister Čaplovič tvrdí, že vzdelávame príliš veľa ľudí. Pán minister Čaplovič sa rád necháva obklopovať ľuďmi z nižším vzdelaním. Pán minister, keď ste boli dieťa, čím ste chcel byť? Verím, že v predstave nebol technik, na montážnej linke v peugeote. Chopte sa uťahovačky a vydržte týždeň za uťahovačkou v motorárni – ja som si to prešiel — otroctvo — tak toto potrebujete zaplátať? Ľudia nechcú robiť v automobilkách? A vy sa divíte? Veď tam nie je žiadná pridaná hodnota, robíte v pote  sa potíte a dajú vam na svačinu a  autobus. Nehanbíte sa pán minister? NEhanbíte sa našich ľudí nutiť otročiť a otročiť? Vaša matka je na Vás hrdá? Je Vaša matka na Vás hrdá? Asi áno, veď ste veľký minister, a keby ste jej povedal pravdu, bola by na Vás hrdá, vaša matka, vaša matka zem, bola by hrdá?  Upierať Slovákom vzdelanie, čo sa nepomestia do SÁL? Každý národ je hrdý na to, že jeho ľudia bažia po vedomostiach, nie je zlé mať viac múdrych hláv, zlé je mať hlupákov vo vláde! Chcete ozdraviť školstvo? Tak tu je návod(je to moje know-how , ukážte či ste chlap):

1.) Diplomacia – zmluva o odvádzaní adekvátnej čiastky, za našich pracujúcich v zahraničí, ktorí svoje vedomosti nadobudli v našich školách, teraz svojimi vedomosťami tvoria hdp inej krajiny – ndp nám napovie koľko.

2.)Žiak na začiatku vzdelávacieho procesu, má byť testovaný na prirodzený talent  a  vedený k dosiahnutiu najvyššieho možného vzdelania vo svojej talentovanosti. V prípade šedého priemeru nestrácame vieru, talent v sebe človek môže objaviť aj až v 60tke. Štát by mal pomáhať, aby talent v človeku bol objavený oveľa skôr. Ak človek činí to, na čo má talent, logicky ho taká činnosť napĺňa, a to chce predsa každý.

3.)Odmeňovanie učiteľov na základe výkonnosti ich žiakov

4.)Toto by som dal za možnosť vyskúšať, aký by to malo prínos. Zvýšiť počet učiteľov na predmete z jedného na dvoch, myslím si, že dvaja učitelia na jednej hodine by bolo mimoriadne prínosné pre školstvo, obzvlášť u začínajúcich ročníkov – dôvod – ak objavíme u niektorých žiakov nadanie, treba ho vydeliť z priemeru, tomuto vydelencovi sa bude venovať druhý učiteľ. Druhý učiteľ pridá vážnosť vzdelaniu, nakoľko môže  byť využívaný aj ako sprievod začínajúcich učiteľov kým neuzná za vhodné jeho dostatočnú erudovanosť na toto povolanie.

Čo na začiatok

08.04.2021

V krátkosti: Sme krajina prameňov vody, je to dané kopcovitým terénom, kedy kopec funguje ako nádrž vody,… predstavivosť špongia, kedy h20 sa najľahšou cestou skrze šutre a hliunu dostáva do najnižšieho možného bodu, odfkiaľ je vytesňované nejakou tou kombináciou podložia a gravitácie…. atď… bla bla bla… kecy ,nuda chrapeme a na konci nechapeme. [...]

Energia sputniku.

08.04.2021

Tak ako Rusko, ani Ruská duša nie je nekonečne veľká. Spomínam si, ako som niekde čítal, že Rusko odmietlo zlikvidovať všetko Germánske, aj keď mu to myslím nejaká z víťazných mocností navrhovala , v 1945-om. Zapamäl som si to preto, lebo to bolo pre mňa nepochopiteľné, že národ, ktorý tak trpel, dokázal tak hlboko odpustiť, aj keď stačilo povedať „DA“ [...]

Je mi na grc, chcem grcať verejne. Admin toto maže!

23.09.2012

Chcem zo seba vygrcať všetko to, z čoho mi je na grc. Chcem grcať na verejnosti. Nechcem grcať sám. Bojím sa, že budem grcať sám. Môžem grcať v sobotu, alebo nedeľu. No potrebujem podporu, že by som vedel, že nemám šialenú myseľ. Chcem grcať nezamestnanosť. Chcem grcať korupciu. Chcem grcať vraždenie. Chcem grcať nespravodlivosť. Chcem grcať politiku. Chcem grcať [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 46
Celková čítanosť: 90978x
Priemerná čítanosť článkov: 1978x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy